Powerball-loterij winnaar meldt zich

De Powerball-loterij is de beroemdste loterij ter wereld en kort geleden wonnen drie geluksvogels de jackpot. De prijs van 1,6 miljard dollar moet verdeeld worden over de drie winnende loten. De eerste Amerikaanse winnaar heeft zich kortgeleden gemeld en mag één derde van de prijs innen. Het gaat om de John en Lisa Robinson, die samen een lot kochten voor de loterij om de hoogste jackpot uit de Powerball geschiedenis.

Nooit eerder werd er zo’n hoge jackpot uitgekeerd bij de Powerball loterij. Door het hele land was er dan ook een run op loterijtickets, sommige mensen moesten urenlang in de rij staan. De prijs van een lot was twee dollar, een laag bedrag dat de run op de kaarten verklaard.

Geluksvogels wint Powerball-loterij

De geluksvogels John en Lisa Robinson hielden een persconferentie om meer te vertellen over de winst. Het echtpaar kocht één lot in het Amerikaanse en onbekende plaatsje Munford, gelegen in de Tennessee. Het was Lisa Robinson die tot de ontdekking kwam dat zij een extreem hoge geldprijs gewonnen hadden.

”Ik rende gillend en schreeuwend de gang op en neer”, zei ze. ”Om een lang verhaal kort te maken, ik keek wel drie of vier keer naar die cijfers en zei toen: baby, ik denk dat dit de juiste nummers zijn.”

Studieschuld aflossen

Het echtpaar mag zelf beslissen of het totale bedrag in één keer op de rekening van gestort zal worden of dat het elk jaar een gedeelte gestort krijgt. Wel is bekend wat de twee als eerste gaan doen met het geld, het aflossen van de studieschuld van hun dochter. De twee zijn niet van plan om te stoppen met werken, ze zullen nog gewoon naar hun werk blijven gaan.

Jackpot van 327 Miljoen

De gevallen jackpot was nooit eerder zo hoog, de hoofdprijs stond namelijk op anderhalf miljard euro. Wanneer iemand de jackpot wint, dan moet het beslissen hoe dit bedrag gestort zal gaan worden. Het is mogelijk om te kiezen voor termijnen, dan zal er vijfhonderd miljoen worden uitgekeerd in periodes. Wanneer het bedrag in één keer uitbetaald moet worden, dan gaat er een hap belasting vanaf. Dan zal de winnaar 327 miljoen euro mogen laten bijschrijven op de bankrekening. Naast het echtpaar hebben nog twee winnaars recht op het bedrag, die hebben zich tot op heden nog niet gemeld.

Wil je online spellen kijk voor meer info op:
www.Casinovergelijken.nl

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.