Nationale Postcode Loterij

Nationale Postcode Loterij
Bestel direct Nationale Postcode Loterij: http://www.postcodeloterij.nl
Telefoonnummer: 0900 300 1500 (€ 0,20 p/m)
Locatie: Van Eeghenstraat 70, 1071 GK Amsterdam
Kosten per lot: Vanaf € 9,50 per maand

Algemene informatie over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goededoelenloterij en de op een na grootste loterij van Nederland met ruim 2,5 miljoen deelnemers. De doelstelling van de Postcode Loterij is sinds de oprichting in 1989 al: “Bijdragen aan een schonere en rechtvaardigere wereld.” Jaarlijks wordt door de Postcode Loterij rond de 250 miljoen euro uitgekeerd aan goede doelen.

Het moederbedrijf van de Postcode Loterij is Novamedia, dat onder andere ook de Sponsor Bingo Loterij en de BankGiro Loterij beheerd. Van de verkochte loten gaat 50% naar de goededoelen, 35% naar prijzen en 15% naar overige kosten van de Postcode loterij.

Hoe werkt de Nationale Postcode Loterij?

Het hele principe van de Postcode Loterij draait om uw eigen postcode. Uw lot is opgebouwd uit drie delen en bestaat uit vier cijfers, twee letters en drie cijfers.postcode loterij lot
De vier cijfers vormen de wijkcode, de vier cijfers plus de twee letters de postcode. De laatste drie cijfers vormen het unieke lotnummer.

Daarnaast werkt de Postcode Loterij nog met een systeem dat mensen die langer meespelen extra laat sparen. Voor elke trekking die wordt meegespeeld wordt een kanjerpunt verdient, die ook verdubbeld kunnen worden met de Kanjerverdubbelaar. Als de Kanjer in de wijk valt waar u meespeelt, wordt uw aandeel in de prijs bepaald door het aantal Kanjerpunten die gedurende dat jaar zijn gespaard.
Het is ook mogelijk om losse loten te kopen, hierbij kunt u een willekeurige postcode kiezen waarmee u meespeelt. Deze loten zijn echter wel duurder dan loten waarmee automatisch wordt meegespeeld met de eigen postcode.

Trekkingen en prijzen

Met de Nationale Postcode Loterij zijn verschillende prijzen te winnen. Zo zijn er in april en december Postcode Kanjers te winnen van respectievelijk 15 en 30 miljoen euro. Daarnaast zijn er nog door gedurende de hele week op alle werkdagen dagprijzen te winnen van duizend euro per lot.

Klik hier om direct mee te spelen met de Nationale Postcode Loterij!